DanskAnd.pdf

Smag på Limfjordslandet

 

På denne Limfjordsfortælling bydes på en kulinarisk oplevelse – krydret med en god historie om Landting Hovedgård gennem 800 år. Her er smagsprøver på Limfjordens fisk og skaldyr og på gårdens produktion af økologisk and, ledsaget af dansk vin.

Landting Hovedgaard er et sted, der emmer af historie. Gennem 800 år har gården spillet en rolle i Danmarkshistorien som sæde for adskillige adelsfamilier og med tæt kontakt til det danske kongehus. I lange perioder sad slægten Rosenkrantz på Landting, og gården indgik i denne slægts vældige godskomplekser i Danmark og Skåne.

Besøg en andefarmer

Martin Daasbjerg står for Danmarks største økologiske andeproduktion, og det er ham, der tager imod på denne Limfjordsfortælling. Han fortæller om gårdens historie og om nogle af de tidligere ejere, og han byder på smagsprøver af de økologiske ænder. – Vores koncept omfatter hele forløbet fra rugeri til forbruger. Vi kalder konceptet ”Dansk And”, vi sikrer en førsteklasses produktion, og vi har indgået en alliance med et rigtig godt tysk slagteri, så vi kan tilbyde et gennemført kvalitetsprodukt, siger Martin Daasbjerg.

Egen vingård

Der vil også – afhængig af årstiden – blive serveret smagsprøver på specialiteter fra fjorden. Men ikke nok med det, til de økologiske ænder, fisken og skaldyrene er der også prøver på Daasbjergs egen dansk producerede vin. Han har nemlig sin egen vingård med alle de klassiske Alsace-druer – Riesling, Pinot Blanc, Sylvaner, Tokay, Muscat, Gewürztraminer og Pinot Noir, og her går han og nusser for druerne, der årligt leverer mellem 450 og 900 liter vin.

Historiefortæller

Når Martin Daasbjerg har en ledig stund, interesserer han sig for gårdens og egnens historie. Han er i gang med at skrive en bog om egnens gårde og deres historie fra middelalderen og til i dag, og det er den viden, han her har indsamlet, som han øser af under besøget på Landting Hovedgård.